.01

natuurcoach

 
 

wat doet een natuurcoach

Natuurcoaching is een vorm van coaching. Waarbij de begeleiding in en met de natuur gebeurt. De mens is zich bewust van de vervreemding van de natuur. Natuurcoaching is een middel om dit proces te doen omkeren. Vind de verbinding weer met jezelf en je eigen natuur alsook de natuur om je heen.


waarom

Buiten zijn schept nieuwe en open ruimte, wat spreken vergemakkelijkt. Je leert vooral weer te voelen, doorvoelen, ruiken, zien en uit je hoofd te komen waardoor de verbinding met jezelf versterkt wordt. Hier ontdek je ook wat jouw vragen én antwoorden zijn. Waar jij op zoek naar bent en wat jij nodig hebt.

 

Alleen met het hart
kun je goed zien,
het wezenlijke is
voor de ogen onzichtbaar.
— - Antoine de Saint-Exupéry-

hoe werkt het

Samen trekken we het bos of een stukje natuur in. Vertrekkend vanuit een leervraag is dit het makkelijkst, maar heb je geen vraag maar wel een gevoel van ergens tegenaan te lopen, dat kan ook. Dan komen we je vraag wel tegen onderweg. We dompelen ons in de mooie buitenwereld en via meditatie, medicijnwiel , ret-techniek begeleid ik je door middel van de natuur naar je eigen kracht en innerlijk weten, zodat je weer lichter en energierijker in het leven staat.

 

technieken

Meditatie is een vorm van spirituele oefening. Het is een sterke vorm om je weer af te stemmen op je innerlijke rust en weer contact met jezelf te maken.

Medicijnwiel symboliseert de kringloop van leven en schepping, bv onze levensweg. Het leggen van een medicijnwiel is het maken van een krachtplek. Er zijn vele manieren om dit te doen. Het leert je groeien, voelen maar ook terugkijken met een andere blik.

RET (Rationeel Emotieve Therapie) is een vorm van psychotherapie die gericht is op het inzichtelijk maken van denkfouten en verkeerde aannames. Het maakt duidelijk hoe deze denkfouten en verkeerde aannames doorwerken in onze interactie met anderen, en helpt ons vervolgens dat gedrag te veranderen.